8 Ağustos 2016 Pazartesi

Önerilen Kore Dizileri

Şimdilik bu dizileri öneriyorum , daha sonra yine öneririm ama benim olmazsa olmaz dizlerim var şimdi size onlardan söyleyeceğim ;

1- Playfull Kiss ;  İlk dizim olur kendisi  tesadüfen gördüğüm bir klip sonrası araştırıp buldum  ve izledim dizimizi okul ve gençlik dizisidir.
 Konusu şöyledir;
Beceriksiz bir lise öğrencisi olan Oh Ha-Ni (Jung So-Min) alt sınıfındaki popüler ve dahi bir öğrenci olan Baek Seung-Jo'ya (Kim Hyun-Joong) okulun ilk gününde onunla göz göze geldiğinden beri aşıktır. Bir gün, Ha-Ni bir mektup aracılığı ile aşkını ona itiraf etmeye karar verir. Ancak, Seung-Jo kabaca onun mektupta yaptığı gramer ve imla hatalarını yüzüne vurur ve ona aptal kızlardan nefret ettiğini söyleyerek onu reddeder.
Bir gün, Ha-Ni'nin babası ile beraber yaşadığı ve yeni inşa ettikleri evi depremde çökünce, babasının eski bir arkadaşının evine taşınır.Babasının arkadaşının oğlu Seung-Jo'dan başkası değildir ve
Ha-Ni sevdiği erkeğin yanında olma fırsatını elde etmiştir. Acaba Ha-Ni, bu fırsatı değerlendirerek Seung-Jo'nun kalbini çalabilecek midir?
Alttaki videodan belki bir fikir sahibi olabilirsiniz :)




2- Boys Over Flowers; İkinci dizimdir Beak seung jo aşkına daynamayıp  yani Kim hyun joon'nun başka dizileri var mı ? diye bakarken bulmuştum F4 hepsinin yakışıklı olması zaten beni ayrı etkilemiştir. 
Konusu şöyledir;

Shinwa Lisesi, Kore'nin en zengin grubu Shinwa'ya ait, sadece özel ailelerin ve çok zenginlerin çocuklarının alındığı bir okuldur. Okulun en prestijli ailelerinden ve çocukluklarından beri arkadaş olan dört öğrencinin kurduğu F4 isimli bir grup vardır. Hepsi çok yakışıklı olduğu için tüm okul kızları tarafından çığlık çığlığa karşılanırlar. Aynı zamanda canları istediğinde istediği kişilere kötülük edip, kafayı taktıklarına kırmızı bir kart bırakacak tüm okulun eziyet etmesine müsaade ederler.
Bir gün, ailesinin kuru temizlemeci dükkanında çalışan Geum Jan-Di , bu okula kuru temizleme siparişi götürdüğünde, F4 tarafından gördüğü eziyetler sonucu intihar etmek üzere olan bir öğrenciyi kurtarır. Olay medyada geniş yer bulur ve okulun öğrencilerinin mutsuzlukları gündeme gelir. Medyanın baskısından uzak kalabilmek için Shinwa Yönetimi tarafından Jan-Di, okula burslu olarak kabul edilir. Okula başlayan Jan-Di'nin huysuz, ters ve dobra tavırlarına kızan F4, kırmızı kartı Jan-Di'ye de bırakır ve Geum Jan-Di'ye eziyetler başlar.

Alttaki videoyu izleyebilirsiniz :)




4- Full House; En Sevdiğim dizilerden bir tanesi daha  hatta bu diziyi izledikten sonra buna benzer konulu diziler aramaya başladım bu dizinin farklı versiyonlarıda var versiyonların hepsini izledim sadece Çin versiyonu kaldı  onuda bulamdığım için izleyemedim bulursam kesin izilicem :D 
zoraki evlililik dizisi seyretmek istiyorsanız bu dizi onların başında gelir diyebilirim:)
Konusu  şöyle ;
Han Ji-Eun (Song Hye Kyo) hayatını romanlara adamış olan bir roman yazarıdır, babası tarafından inşaa edilmiş ve ona miras bırakılmış Full House olarak adlandırılan evinde yaşamaktadır. Tatilde olduğu sırada maddi konularda sorunları olan iki arkadaşı tarafından kandırılır ve evi satılır. Tatilden döndügünüde kandırılmış olduğunu anlayan Han Ji-Eun, evinin ünlü aktör Lee Young-Jae (Bi Rain) ye satılmış olduğunu öğrenir.

Babasın yapmış olduğu evi tekrar geri alabilmek için elinde gelenleri yapan Han Ji-Eun, bir dizi olay ve yanlış anlamalar sonucunda Lee Young-Jae ile altı aylığına sözleşmelide olsa evlenmek durumunda kalır. Ancak gerek Lee Young-Jae nin kötü mizaçı gerekse Han Ji-Eun'un dağınık yaşam tarzı olayları daha eğlenceli kılacaktır.

Zaman ve mekan gözetmeksizin aşkın nereden çıkacağının belli olmadığını gözler önüne seren dizi, aynı zamanda birbiri ile zıt karakterlerinde aşık olabilecegini vurgulamaktadır. Romantik komedi sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken bir yapım.
Alttaki videoyu izleyebilirsiniz :)







5- Princess  Hours  / Gong / Düşlerimin Prensi ;En sevdiğim dizlerden yine ve ilk dizilerimden gülerek izlemiştim hatta bu diziyi babaannemle bile izledim Shin Chae Kyung bayılmıştım Lee Shin'le uyumları mükemmeldi bence bazen lee shine gıcık olabilirsiniz kıza davranışları yüzünden :D bu da zoraki evlilik konulu dizilerden 

Konusu şöyle ;

Dizi, 1911’deki Japon işgaline kadar Kore’yi yöneten ve bu kuşatmadan sonra bir daha kendini toparlayamayan Kore’nin son kraliyet ailesi model alınarak hazırlanmıştır.

Dizi Kral'ın hastalandığı haberiyle başlar. Kral'ın her an ölebileceği düşüncesiyle veliaht prens Shin'e bir eş bulmak gereklidir. Shin, balerinlikle uğraşan Hyorin'e evlenme teklif eder ama Hyorin balerin olmayı daha çok istediğini söyleyerek onu reddeder. Bunun üzerine Shin, daha önce verilmiş bir sözün üzerine Chae-kyong adında bir kızla evlenmek zorunda kalır... Chae-kyong'un saray yaşamına alışma süreci, diğer kral adayı Yul'un da İngiltere'den gelmesiyle olaylar içinden çıkılmaz bir hal alacaktır...

Alttaki videoyu izleyebilirsiniz :)






7-Attic Cat; Sevdiğim ve çok güldüğüm dizilerden ama sonda çok az bir dram olabilir ama merak etmeyin mutlu sonla bitiyor ben burda  Lee Kyung Min'e çok gülmüştüm ama Nam jung Eun üzlümüştüm ne biliyim acımışta olabilirim neyse konusuna geçelim :)

Konusu şöyle;

Attic Cat dostluk ve sevgiyi ikiye ayıran ince bir çizgi hakkında bir dramadır.Nam Eun Jung (Jung Da Bin) Hye Ryun (Choi Jeong-yoon)'ın eski bir arkadaşıdır.Min Kyung (Kim Rae Won), bir hukuk öğrencisidir, gerçekten çaresiz olduğundan, Hye Ryun'un yoksul arkadaşı Jung Eun'a yardımcı olmak için onu kendi üzerine almaya karar verir.Bu şekilde ikisi eski bir binanın çatısında yaşayan, daha spesifik olmak gerekirse, bir çatı altında birlikte yaşama ile sona eren son derece uçucu dostluğun başlangıcıdır. 
Alttaki videoyu izleyebilirsiniz :)




8-Goodbye Dear Wife; Sevdiğim ve hayran olduğum dizilerden bu diziyide gerçekten sevmiştim sonunda biraz üzüldüm ama olsun gerçekten güzel bir dizi  biraz Cha Seung Hyuk'a sinir olabilirsiniz ama sonra aklı başına geliyor merak etmeyin :)

Konusu şöyle;

İlk aşkıyla tekrar bir araya gelme hayalleri kuran ,düşüncesiz bir koca ve kendisini terk eden uzun süreli aşkının ,geri dönmesiyle kafası karışan bir kadınla ilgili romantik bir komedidir.

Alttaki videoyu izleyebilirsiniz :)




9-Nice Guy ; Sevdiğim dizilerden bir tanesi daha ve başrol karakter Song joong ki :D intikam ve aşk sevenler için mükemmel bir drama bence diziye aşık olabilirsiniz ama Kang Ma Roo 'ya biraz üzülebilirsiniz olsun siz izleyin :D neyse ben konuya geçeyim artık :) 

Konusu şöyle ;

Sevdiği kadın tarafından ihanete uğrayan bir adamın, intikam için hafızasını kaybetmiş bir kadını kullanmasını konu alıyor...

Alttaki videoyu izleyebilirsiniz :)


Önerdiğim dizilerin konuları yeppudaa.com'dan alıntıdır.

Sizinde bana önerebileceğiniz dizi varsa yorum yapabilirsiniz... büyük bir merakla bekliyorum ha bir de bunlar önereceğim dizilerin bir kaçı daha bir çok dizi yazacağım bekleyin benii :)





1 yorum:

  1. Baccarat - Viello
    Baccarat is a variation of the traditional French game of blackjack 바카라 that is played on fixed odds, which means the player must pick the highest possible return. In fact, the fun88 soikeotot probability betway login of

    YanıtlaSil